StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Ako sa obliekať, aby ste sa cítili viac žensky?

Ako sa obliekať, aby ste sa cítili viac žensky?

11. Jun | Kategórie: Osobný styling, osobný štýl

Keď sa klientok na začiatku poradenstva v obliekaní pýtam, ako sa cítia a vnímajú v oblečení, mnohé z nich mi okrem iného hovoria, že málo žensky. Možno to máte podobne. Tak poďte sa inšpirovať a pozrieť sa nato, ako sa v oblečení cítiť viac žensky.

1. Zjemnite materiály

Ak vo vašom šatníku prevažujú len tvrdé materiály, z ktorých sú napr. chino nohavice, rifle, bavlnené kockované košele a polo tričká, skúste siahnuť po jemnejších mäkších materiáloch. Doprajte si saténovú alebo hodvábnu blúzku či top, či štýlový úpletový top a pokojne ho navrstvite napríklad s pleteným kardigánom. Výhodou je, že jemné materiály sú aj pohodlnejšie a ľahšie sa prispôsobia vášmu telu.

2. Zjemnite farby

Ak máte napríklad v šatníku hlavne farby, ktoré sú oveľa tmavšie ako je váš farebný typ, tak to spôsobuje, že vaša kontúra tváre pôsobí ostrejšie a tým sa vytráca z tváre jemnosť a ženskosť. Stačí doplniť pár farieb, ktoré podporia ženský vzhľad a je to. Nedá sa unifikovať, ktoré farby by to mali byť. Veď sme rozličné a univerzálne rady sú prvoplánové. Všetko záleží od vášho farebného typu. Ak by ste sa o tom chceli dozvedieť viac, napíšte mi, rada vás prevediem farebnou typológiou a ukážem vám vaše farebné možnosti. Raz na vlastné oči vidieť je lepšie, ako sto krát čítať.

3. Štýl oblečenia

Určite si môžete dopriať do vášho šatníka aj šaty a sukne. Len pozor, ak napríklad preferujete minimalistický štýl, nedávajte si silou mocou na seba volániky, či šaty v boho štýle. Riskujete, že sa nebudete cítiť ako vy. Kúpte si radšej jednofarebné, jednoduché zavinovacie šaty, či šaty košeľového strihu. Doplňte ich peknou kabelkou, či doplnkom, ktorý vám je sympatický a je to. No samozrejme, cítiť sa krásne a žensky ide aj v rifliach a teniskách. Len treba zjemniť farby, materiály a štýl a je to.

Pozor aj na unisex veci a oversize oblečenie. Dá sa nakombinovať tak, aby ste v ňom vyzerali dobre. No určite neprospeje, keď budete mať z neho zostavený úplne celý šatník. Menej je viac. Takže ak máte oversize blúzku, dajte si k nej nohavice užšieho strihu. Pod oversize kabát si dajte dokonale padnúce šaty, či blúzku.

ako sa obliekať viac žensky

A pozor aj na doplnky, akú sú napríklad kabelky. Ak ste skôr športový typ, vyhnite sa noseniu ruksakov, ktoré vyzerajú akoby ste práve vyšli z fitka. Aj v tomto prípade použite niečo jemnejšie, napríklad:

ako kombinovať ruksak, aby ste vyzeral žensky

 

Oblečenie však nemusí vyriešiť všetko. Určite vám dodá kus ženskej esencie. Pre mňa je ženskosť stav bytia. A viete, čo mi najviac pomohlo k rozvoju ženskosti? Dopriať si chvíle, kedy môžem len tak byť, cítiť, vnímať seba, svoje pocity, telo, emócie a svoje potreby. Keď som bola v neustálom kolotoči povinností a výkonu, málokedy sa mi podarilo prežívať ženskosť naplno.

Je to tak jednoduché. Stačí si dopriať viac chvíľ v tichu a samote. Vtedy najlepšie počujeme hlas svoje duše a vtedy začíname cítiť, čo je to pravé pre nás. Možno to ale nebude to, čo sme žili doteraz. Ale o tom predsa život je – je neustála zmena. Stačí sa len nechať viesť. A radšej sa prebudiť z nespokojnosti teraz ako nikdy.

Vaša stylistka Marcela