StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Chcete ísť na nákupy do Milána? Toto si predtým prečítajte

Chcete ísť na nákupy do Milána? Toto si predtým prečítajte

02. May | Kategórie: Nákupy so stylistkou

Zisťovali ste si v poslednom čase cenu letenky do Milána? Tušili ste, že je takmer rovnaká ako cesta vlakom z Bratislavy do Košíc? Prekvapenie? A nie je prvé. Miláno v skutočnosti vôbec nie je ďaleko a vybrať sa tam na nákupy je zážitok plný nekonečnej inšpirácie.

Outlety aj štýlové oblečenie luxusných značiek za dostupné ceny

Nie nadarmo sa Milánu hovorí hlavné mesto módy. Predstavuje svetové luxusné značky, lokálne značky s typicky talianskym dizajnom a veľa štýlovej módy. Aj za dostupné ceny. Skutočne si vyberie každý, záleží len na tom, koľko sa rozhodne investovať a do čoho to bude.

Ja som sa nedávno z nákupov v Miláne vrátila a zmapovala som ho pre vás „štýlmejkerskými“ očami. Prinášam vám pár rád, ako sa v ňom nestratiť, nezblázniť sa z nakupovania a vrátiť sa domov nie chudobnejšie, ale naopak – bohatšie o kvalitné, štýlové kúsky, ktoré dokonale zapadnú do vášho šatníka.

nákupy so stylistkou

Keď sa pred odchodom pripravíte, ušetríte

Hovorí tá, čo sa balí na poslednú chvíľu. Ale vážne, pripravte sa, spraví to zázraky, hlavne čo sa rozpočtu týka. Prejdite si pred odchodom svoj šatník a spíšte si zoznam vecí, ktoré by ste chceli doplniť. Keď prídete do Milána a uvidíte ten výber, potom už bude neskoro, pretože....budete chcieť všetko.

Vopred myslite aj na to, aby ste kupovali veci, ktoré budú kombinovateľné s tými, ktoré už máte. Alebo aby sa ľahko kombinovali medzi sebou. Nakupujete predsa preto, aby ste ich nosili, nie aby ste doma plakali, že máte síce krásnu vec, ale k ničomu sa vám nehodí.

A keď ste už pripravené, hor sa do milánskych ulíc, medzi ktorými som objavila top miesta, ku ktorým by som vás rada nasmerovala.

Cesty do centra

Moje štýlové potulky Milánom začali na Corso Como, ktoré je presne typ ulice, ktoré ja môžem – nie je v úplnom centre, je menej rušná, ale zato plná inšpirácie. Nájdete na nej napríklad MOSCHINO, PINKO a viacero kvalitných butikov so štýlovými vychytávkami. Celkovo mám pocit, že ten pravý taliansky dizajn nájdete práve na okraji centra – v samotnom centre, aj podľa slov domácich, viac kraľujú americké a čínske značky.

Stylistka na nákupoch v Miláne

Kúsok od Corso Como sídli malý, ale prekrásny obchodík so šperkami THELONIOUS. Nájdete ho na Via Marsala 11. Ak máte chuť na niečo originálne a šmrncovné, určite ho neobíďte. Každý jeden kúsok je jedinečný, nevedela som, čo skúšať skôr. Inak milujem takých talianskych „mentalistov“, akým bol majiteľ Giovanni, ktorý po pár sekundách vedel presne odhadnúť, čo je pre mňa a čo nie.

Stylistka radí – šperky v Miláne

Na Via Marsala nájdete aj viacero štýlových butikov, ktoré sa vyznačujú pestrosťou a farbami. Podobných uličiek je v smere do centra asi milión a je v podstate jedno, ktorou sa vyberiete, na každom kroku na vás číha talianska inšpirácia.

Štýlová obuv a pravý taliansky dizajn

Moja cesta do centra pokračovala cez Corso Garibaldi, kde ma na čísle 115 nadchla hlavne  obuv MICHELE LOPRIORE. Ponúka úžasné kúsky, pohodlné baleríny, mokasíny, lodičky, rôzne štýly topánok v rôznych farbách – žltá, tyrkysová, ružová, červená... Vynikajúci pomer cena/kvalita.

3.	Stylistka nakupuje v Miláne

Z Corso Garibaldi som pokračovala cez Largo la Foppa, ďalej cez ulice Via mercato, Via Ponte Vetero a Via Broletto. Všetky ulice sú lemované obchodíkmi od výmyslu sveta – so šperkami, topánkami, kabelkami, oblečením. Nepochybujem o tom, že každá by si medzi nimi našla svoje, jediný problém by bolo rozhodnúť sa, čo „nekúpiť".

Milánsky DÓM a obchodné DOMY

Postupne som sa dostala na námestie Intesa Sanpaolo Casa,  pokračovala som na Via dei Mercanti a odtiaľ pred Milánsky dóm, blízko ktorého je známa Galleria Vittorio Emanuele – práve v nej nájdete obchody zvučných značiek ako PRADA, LUIS VUITTON, VERSACE, GUCCI...

Kde za nákupmi v Miláne

Keď si spravíte foto pred veľkolepou stavbou Milánskeho dómu, je už len na vás, ktorým smerom sa vydáte. Na Piaza del Duomo nájdete napríklad luxusný obchodný dom La Rinascente – zoženiete v ňom značky ako sú ALEXANDER MCQUEEN, ALEXANDER WANG, ARMANI, DIOR, MARELLA, MAX MARA STUDIO, MIU MIU a mnoho ďalších. Má niekoľko poschodí, už len tu by ste vedeli stráviť celý deň.

Na ulici Corso Vittorio Emanuele je mix všetkého, napríklad moje obľúbené MOTIVI alebo značky ako LIU JO, TRUSSARDI, CALZEDONIA, TEZENIS... Učarovala mi aj Via Torino pre jej originálne a cenovo dostupné značky ako RINASCIMENTO, NADINE, FRACOMINA, DANI, FLOREIZA, obuv MM CALZATURE a optiku NAU, kde majú vkusné a moderné okuliare za veľmi príjemné ceny. Nájdete tu ale aj značky bežne dostupné aj u nás – napr. ZARA, OVS, Mango...

Kde za nákupmi v Miláne

Ach, tie šaty!

V Miláne zoženiete všetko, čo sa týka štýlu a obliekania – vrátane spoločenských a svadobných šiat. Pri mojich potulkách ma oslovil hlavne obchod PRONOVIAS na Via S. Pietro All'Orto, 6/8, ktorý sa na ne špecializuje. Ak nepôjdete nakupovať, aspoň sa pokochajte pri výklade, stojí to za to.

Pekné spoločenské šaty nájdete aj vo vyššie spomínaných obchodoch a v outletoch. Mne sa pre vás podarilo objaviť hlavne tieto:

Outlet MATIA S na CORSO VENEZIA 37 alebo na PIAZZA MIRABELLO 4

MAGAZZINI FIRME OUTLET na VIA OMENONI 2

The HIGHLINE na Corso Vittorio Emanuele II

Kde za nákupmi v Miláne

Čo mi Miláno dalo zo všetkého najviac

Výlet do Milána bol inšpiratívny a vrelo ho odporúčam. Tá najsvetovejšia myšlienka, ktorú som si odniesla, bola úplne prozaická: Na vlastnej koži som sa opäť presvedčila, že nemusíme chodiť do Milána, aby sme sa svetovo obliekali.

Najnáročnejšia časť na nakupovaní nie je vybrať to správne miesto. Najdôležitejšie zo všetkého je vedieť potlačiť ten dobre známy „nákupný ošiaľ“ a uvažovať komplexne a efektívne. Aby veci, ktoré si z obchodu odnesieme, boli ľahko kombinovateľné s tými, ktoré už máme, aby sme si vedeli kúpiť vec, ktorá nie je super len sama o sebe, ale aj na nás super vyzerá a aby sme vedeli narábať s fantáziu a kreativitou vo svoj prospech.

Potom je už nakupovanie v Miláne tou chutnou čerešničkou na torte. Ale celú tortu si vieme vynikajúco upiecť kdekoľvek.

Ako ste na tom vy? Boli ste už nakupovať v Miláne, Londýne, či inom zaujímavom meste?