StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Čo si (ne)obliecť na promócie?

Čo si (ne)obliecť na promócie?

19. Jul | Kategórie: Styling na príležitosti

Nedávno som bola pozvaná na milú udalosť – promócie. Netušila som, že mi jedna formálna udalosť dokáže toľkokrát vyraziť dych. Keď som videla, akých hrubých chýb sa niektorí absolventi pri zvolení outfitu dopustili, povedala som si, že o tom napíšem.

Zrejme už obdobie promócii skončilo. No myslím, že po tom, čo som niekoľkokrát neverila vlastným očiam, bude stále dosť ľudí, ktorí môžu urobiť prešľap pri zvolení outfitu na akúkoľvek formálnu udalosť akou je napríklad svadba, krstiny, návšteva divadla... Nemusí isť len o promócie. Neučte sa z vlastných chýb. Poučte sa z cudzích. Píšem o nich.

1. Oblečenie na promócie

TUTU sukňa s tielkom mi nevhodnosťou najviac vyrazila dych. Kombinácia bledé šaty z priesvitného materiálu a pod tým tmavá bielizeň nepatrí do bežného šatníka, nieto ešte na promócie. Rovnako tam nepatria krátke obtiahnuté šaty. Je to formálna a konzervatívna udalosť. Keď sa už na ňu rozhodnete ísť, jej rázu odporúčam prispôsobiť outfit.

Čo na seba?

Najvhodnejším outfitom na promócie sú šaty s dĺžkou po kolená, maximálne mierne nad kolená. Nie obtiahnuté pod zadok, ako som na niektorých absolventkách videla. Čím jednoduchšie, tým lepšie. Divokými vzormi, aplikáciami, trblietkami v tomto prípade šetrite. Oveľa vhodnejšie sú decentné farby – tmavšie odtiene modrej, šedá, čierna, tmavšie odtiene fialovej, krémová, staroružová, bordová... Vyhnite priesvitným materiálom.

 čosi obliecť na promocie, dress code na formalnu príležitosť, dress code na promócie

2. Topánky na promóciu

Obuť si baleríny, lodičky s 15 cm podpätkom a kristusky na promócie je nevhodné.

Čo si obuť?

Rázu formálnej udalosti najlepšie prispôsobíte obuv, ak zvolíte uzavreté lodičky s decentným podpätkom 2-6 cm. Aj pri lodičkách sa držte strohejších farieb. Ak máte šaty v tmavších odtieňoch pokojne zvoľte čierne. Ak ste sa rozhodli pre staroružovú, či krémovú odporúčam béžové lodičky.

šaty na promócie, topánky ma promócie, dress code

3. Ostatné módne prehrešky na promócii

Aj keď je neviem ako horúce leto, na formálnu udalosť patria matné pančuškové silonky vo vhodnom odtieni. Čo sa týka doplnkov, neodporúčam žiadne výstrednosti. Vsaďte kartu na decentnosť a strohosť od šiat, cez topánky, kabelku, zvršok až po doplnky.

doplnky na promócie

Vždy, keď sa rozhodnete prijať pozvanie na formálnu udalosť, prispôsobte tomu outfit. Ak si nebudete istí, poraďte sa. Veď nikto učený z neba nespadol. Radšej sa poradiť, ako si uškodiť nevhodne zvoleným oblečením. 

Zdroj obrázkov: polyvore.com

Mohlo by vás zaujímať:

Čo by ste mali vedieť predtým, než investujete do oblečenia

Ako vytvarovať postavu pomocou vhodných strihov oblečenia

Tri dobré rady...