StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Za módou do Bologne? Tieto miesta určite nevynechajte

Za módou do Bologne? Tieto miesta určite nevynechajte

27. Jun | Kategórie: Svet Štýl Mejkerky

Bologna mi z Talianskych miest ako sú Miláno, Rím, Pisa, Florencia učarovalo najviac. Hlavne, čo sa týka módy. No nezaostáva za nimi ani skvelým jedlom, vínom, atmosférou a pamiatkami. Ak si radi vychutnávate pôžitky všetkého druhu, určite vám ju odporúčam navštíviť.

A poďme k tej móde.

Hoci moje orientačné zmysly nie sú ktovieaké, mám šťastie v tom, že na nákupné ulice intuitívne trafím vždy aj bez mapy. Ťahá ma tam.:) Prvou z nich bola Via Indipendenza.

Divoké pastelové a kontrastné farby, boho štýl, veľa trblietavého, odvážny, nápaditý dizajn? NO problemo. Nájdete napríklad v butiku KONTATTO alebo v butiku O' dett. Čo vám poviem, farbami sa tu nešetrí.

Hľadáte elegantné šaty, blúzky, či nohavice, ktoré by ste mohli nosiť aj do práce? Určite neobíďte Vivre 21 RINASCIMENTO. Nachádzajú sa tu aj globálne tuctové značky ako Terranova, Zara, Pimkie, H&M. No podľa mňa, (byť v Taliansku a) nakupovať v nich je škoda, ak nie hriech laugh.

Keď som prešla touto ulicou, myslela som si, že TOP nákupnú ulicu mám za sebou a idem objavovať pamiatky. No mýlila som sa.

Osobná stylistka v Bologni

To najlepšie ešte len príde a to niekoľkokrát. Bologna je miesto neobmedzených (nielen) módnych možností. Nájdete tu všetko od originálnych plaviek, doplnkov, cez kabelky, topánky, dennú módu až po svadobné a spoločenské šaty.

Keď sa ma spýtate, ktorá ulica v Bologni je moja najobľúbenejšia, odpoviem bez zaváhania. Malá a útulná Via Massimo D'Azeglio. A na nej konkrétne obchod so ženskou elegantnou módou, v ktorom prevažovali hlavne šaty – SANDRO FERRONE. Viete, šiat nikdy nie je dosť. Sú krásny a praktický kúsok v šatníku ženy. Ľahko sa kombinujú, sú pohodlné a pokiaľ máte správny strih pre svoj typ postavyfarbu, ktorá s vami ladí, vyzeráte a hlavne cítite sa v nich super aj bez námahy.

Módna inšpirácia z Bologne

Na tej istej ulici je  ATELIER EMÉ, kde sú prekrásne spoločenské i svadobné šaty. Keď prejdete útulnou uličkou narazíte aj na niekoľko klenotníctiev,  obchodov s pánskou módou a topánkami.

Vďaka historickým arkádam má svoje čaro aj ulica Via Farini, ktorá je po oboch stranách lemovaná butikmi. Nájdete tam Luisa Spagnoli, Patrizia Pepe, mňa oslovil aj KAOS, kde nájdete skutočne originálne kúsky a kvalitné materiály. A ešte jedna typicky talianska chuťovka La Maison Quotidienne na Via Farini 35. Malý, útulný obchodík, kde nájdete rozkošné veci od náušníc, cez kabelky, topánky, oblečenie, doplnky do bytu a obslúži vás srdečná , šarmantná taliansky hovoriaca dáma. Jazykovej bariéry sa nebojte, niekedy sú slová zbytočné. Keďže mám slabosť na náušnice, ulovila som si jedny práve tam.

Nákupy s osobnou stylistkou v Bologni

Moje obľúbené MOTIVI a niekoľko ďalších obchodov nájdete na Via Ugo Bassi. Teraz tam mali okrem každodennej módy aj pestrú ponuku letných i spoločenských šiat – trblietky v Taliansku túto sezónu fakt frčia.

No vôbec sa nebojte „stratiť“ v iných uličkách, určite tým nič nepokazíte, práve naopak, možno objavíte ďalšie poklady. Nechajte sa viesť svojou intuíciou ako som to spravila aj ja.

A pri potulkách určite vyhladnete, budete chcieť vidieť pamiatky, či booknuť si pred príchodom lacnú letenku alebo pekné ubytovanie. Tipy k tomu nájdete na blogu travelhackerky Janky, či dvoch cestovateľov z awesometravelsom.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Chcete ísť na nákupy do Milána? Toto si predtým prečítajte