StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Tri dobré rady ...

Tri dobré rady ...

07. Mar | Kategórie: Zážitky klientov

... ako ušetriť čas. Ako zistiť, čo môže z vášho šatníka odísť počas jarného upratovania. Ako sa vždy cítiť fajn. A vyzerať pri tom úžasne. Tri veci, ktoré mi ako žene pomohli sa nestratiť v tom, čo na seba.

 

 1. Pripravte si svoje veci na celý týždeň vopred

Pôvodne som začínala tým, že som si chystala veci večer pred. Ale poznáte to. Prídete unavené z práce. Nebodaj neskoro v noci z rande. A už sa vám nič iné nechce len si ísť ľahnúť. Navyše ráno sa vám klasicky nechce sa vyhrabať z postele. Nehovoriac o tom, že nám to ani poriadne nemyslí. Tak sa potom neraz stane, že prídeme do práce v niečom, čo keď potom vidíme v zrkadle na toalete, chytáme sa zhrozene za hlavu :).

plánovanie oblečenia na celý týždeń, plánuj oblečenie

Začala som si chystať veci na ďalší týždeň už v nedeľu. Otvorím svoj diár, pozriem, čo ma čaká. Potom otvorím svoju skriňu a plánujem. A kombinujem. 5 vešiakov. 5 rôznych outfitov.

Výrazne tým ušetríte čas, ktorý by ste ráno strávili tým, že budete vymýšľať, čo na seba. A pomôže vám to aj mentálne sa pripraviť na to, že začína nový týždeň. Odborníci na time-manažment radia si v nedeľu urobiť zoznam úloh na ďalší týždeň. Ja začínam svojim šatníkom. Lebo vhodne oblečená sa cítim lepšie pripravená čeliť svojim úlohám.

 

 2. Trik s mašličkou

Mnohé módne blogerky v poslednej dobe začali pracovať s takzvanou minimálnou „kapsulou“. V jednej sezóne „pracujú“ len s maximálne 35 kúskami vo svojom šatníku. Trochu extrém pre niektoré z nás, ktoré tých kúskov majú nespočetne viac :).

Ale existuje na to trik. Trik na to, ako zistiť, čo môžete pokojne hodiť do vreca pri jarnom upratovaní. Zároveň je to dobrý tip ako vynosiť všetko vo vašom šatníku a neprepadnúť rutine v obliekaní.

35 kúskov oblečenia v šatníku, krásne kombinácie, efektívny šatník

Takže ako na to. Nájdete si peknú stužku, ktorú uviažete niekde uprostred tej tyče vo vašom šatníku. A potom už len obliekate na seba, na čo máte chuť – prípadne viď tip vyššie :).

Po opraní veci zavesíte na druhú stranu mašličky. Takto postupujete, až kým nevynosíte všetky veci. Alebo nezistíte, ktoré z vecí nenosíte vôbec.

 

 3. Obliekajte telo, ktoré máte teraz

... nie to, ktoré ste mali pred desiatimi rokmi. Každá z nás sa z času na čas snaží navliecť do šiat, ktoré nosila pred pár rokmi. Väčšinou to skončí tak, že sa potom celý deň hanbíte prejsť okolo zrkadla. Tu vám niečo prevísa. Tu niečo trčí. Tu nás niečo škrtí. Alebo na dennom svetle zistíte, že tento odtieň ružovej vám vonkoncom nepristane. Veci, ktoré vám nesedia, vyhoďte. Bez ohľadu na to, aké bombastické alebo ako drahé boli. Podarujte ich. Charite alebo svojej kamoške. Urobte niekomu deň a sebe službu tým, že budete nosiť len to, čo podporí vašu krásu a dobrý pocit zo seba samej.

 

Ženy, majte sa rady.

Snáď vám v tom pomôžu aj moje 3 dobré rady. 

Autorka článku: Miška Fuleková

 

Mohlo by vás zaujímať :

Ako čiapka a šál ... 

Autentická žena - štýlom a pohybom k ženskosti 

Ako dobre nakupovať. Pre nákupné ne-maniačky