StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Sme tým, ako sa obliekame

Sme tým, ako sa obliekame

25. Oct | Kategórie: Zážitky klientov

Hovorí sa, že sme tým, čo jeme. Súhlasím. Odvtedy ako osobná stylistka prevetrala moju skriňu si však uvedomujem, že sme aj tým ako sa obliekame. Premýšľali ste už niekedy nad tým ako naše pocity ovplyvňuje to, čo máme na sebe? Čo svojim oblečením vysielame do sveta? A či sú farby, ktoré nosíme v súlade s tým akú svoju náladu chceme podporiť?

Čarovanie s farebnou typológiou

ako kombinovať farbyKým sa pred pár týždňami do mňa Marcelka nepustila s jej farebnou typológiou, zvykla som chodievať v pomerne konzervatívnych farbách. Mala som niekoľko farebných šatiek, krikľavých tenisiek, niekoľko výrazných doplnkov. No keď som otvorila svoj šatník, dominovali v ňom tmavomodrá, čierna, sem tam bordová.  Ale uvedomovala som si to? Vôbec nie! Preto niekedy potrebujete niekoho, kto vás zbaví tejto slepoty.

Hra s farbami podporí ako sa cítime

Upozorní na to, že hrať sa s farbami môže podporiť aj to ako sa budeme cítiť. Alebo ako pôsobiť na okolie tak, aby sme podporili svoju osobnosť. A nevysielať svetu zmiešané signály.

Farbami proti únave

Som kreatívna a spontánna osoba, rada sa smejem a neustále mi hlava šrotí nové a nové nápady. Konzervatívne farby však boli dlhé roky moja kamufláž. Schovávala som za ne svoju zraniteľnosť a držala som si tak ľudí od tela. Tým som splynula s davom a nepútala na seba viac pozornosti ako by mi bolo milé. A ľudia si ma zaškatuľkovali vďaka tomu ako neprípustnú. Bez toho, aby som si uvedomovala, že mojou vinou. Bývali dni, keď som dovolila svetu za tú masku nakuknúť a odviazala sa farebným oblečením. Alebo nejakým bláznivým doplnkom. A okolie to s veľkým prekvapením komentovalo. Moje vnútro zakaždým vtedy nešťastne kričalo „veď ale toto som predsa ja!“.

ako kombinovať farby

Veci sa odvtedy zmenili. Nosím čoraz viac farieb. Dokonca nimi kamuflujem únavu :) Čím ťažší deň je predo mnou, alebo čím sivšie je vonku, tým farebnejšie sa obliekam. A ono to funguje. Nedá sa cítiť v žiarivo žltom saku s magentovou ružou v klope skleslo. A ani pôsobiť konzervatívne.

Pred dôležitými stretnutiami trávim pred skriňou viac času

Mítingy sú dennou súčasťou mojej práce. Posledné týždne zisťujem, že pred dôležitými stretnutiami trávim ráno pred skriňou oveľa viac času. A dávam si záležať. Lebo dojem sa naozaj tvorí v prvých sekundách ako sa s niekým stretnete. Ešte skôr ako vôbec otvoríte ústa :) Svojim oblečením môžete veľa ovplyvniť. Zanechať dojem. Podporiť to, aby si vás ľudia lepšie zapamätali.

Nechajte si poradiť ak neviete, aké farby vám pristanú, alebo ktoré farby akú náladu podporia. Osobná stylistka Marcelka sa v týchto veciach vyzná! 

Autor článku: Miška Fuleková