StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Prievan v skrini. Prievan v živote.

Prievan v skrini. Prievan v živote.

12. Oct | Kategórie: Zážitky klientov

Marcelku poznám niekoľko rokov. Dlhé mesiace sme si však len vymieňali zopár slov a úsmev pri ranných tréningoch vo fitku.  Potom do môjho života vstúpil zážitok. Zásadným spôsobom zmenil môj život. Začala som si čoraz viac uvedomovať chybné životné vzorce, obmedzenia. Brzdili v tom, aby som žila naplno svoj život.

Moje práve ja sa začalo drať na povrch

Moje pravé ja sa začalo vo vnútri búriť a čoraz viac sa drať na povrch. Zhruba rok mi trvalo, kým som sa prepracovala k tomu, aby som si v živote poriadne poupratovala a rozlúčila sa so všetkým, čo mi prestalo slúžiť. A to aj v mojom šatníku. Doslova som sa vyžívala v tom, že v ňom viseli prázdne vešiaky :) Mala som chuť ho doplniť, no zakaždým, keď som si v kabínke niečo skúšala, odchádzala som s prázdnymi rukami. Hoci na vešiakoch tie veci vyzerali fantasticky, mala som pocit, že mi vôbec nepristali. Tak som si povedala, že než mať niečo, čo nebudem nosiť, to si radšej nič nové nekúpim. V ten správny čas sa v mojom živote opäť objavila Marcelka.

Som kreatívna a spontánna, moje oblečenie to nevyjadrovalo

Keď som sa dozvedela, čomu sa venuje, moje vnútro búrlivo zaplesalo. Cítila som, že potrebujem jej pomoc. Mala som slnko v duši, ktoré však nijako nebolo vidieť navonok. Hoci som vo vnútri spontánna a kreatívna, moje oblečenie to navonok nevyjadrovalo. Bolo príliš konzervatívne. Hneď sme si dohodli prvé stretnutie. Porozprávala som jej o svojich predstavách, čo sa mi páči a čo nie. Mala veľa zvedavých otázok :)Ďalším krokom bola Marcelkina návšteva u mňa doma. Po tom, čo som ju zakaždým videla len v teplákoch vo fitku, vystúpila z auta jedna krásna reprezentatívna žena a ja som okamžite vedela, že som v tých správnych rukách.

Farebná typológia

Priniesla si haldu farebných „handričiek“. Vytiahla zrkadlo, obliekla nás do bieleho a postupne mi ich poprikladala k tvári, aby mi ukázala, aký odtieň ktorej farby mi pristane a ktoré odtiene vôbec. Lebo problém nebol v tom, že by mi nepristali niektoré farby, ale niektoré odtiene ma robili unavenou a starou.

Aké strihy sa mi hodia?

Potom mi zobrala miery a na základe nich mi ozrejmila vhodné strihy pre mňa. Ako schovať nedostatky a vyzdvihnúť to, čo by som mala ukázať, aby som od nich odviedla pozornosť. Ako som sedela oproti nej a ona mi ukazovala jeden obrázok za druhým, všetko zapadlo úžasne do seba. Nad hlavou sa mi rozsvietila jedna obrovská žiarovka! Pochopila som, prečo mi niektoré veci len visia v skrini a nenosím ich. Alebo keď už si ich na seba dám, prečo sa v nich necítim tak dobre ako by som chcela. Podvedome som jednoducho cítila, že sa mi nehodia.

Ako veci kombinovať?

Až som sa desila toho, čo povie, keď otvoríme skriňu a začneme prechádzať môj šatník kúsok po kúsku. Nakoniec to nebola až taká katastrofa :) Síce doslova povedala „No, nemáš tu nič, čo by som ti úplne schvaľovala ...“, ale objavila tam pár vecí – hlavne farebných doplnkov, z ktorých následne vytvorila asi 100 nových kombinácií. Po polhodine sa stala doslova nezastaviteľnou a chŕlila stále nové a nové!! Toto sa mi na nej páči, má nadšenie pre vec. Ktoré ale prirodzene prenesie aj na vás. Naučí vás vidieť, ktoré farby, ktoré doplnky, ktoré strihy podporia vaše pravé ja.

Keď odišla, v izbe ostala spúšť. A ako som postupne ukladala všetky veci, niektoré som rovno odkladala bokom. S niektorými nebolo ľahké sa rozlúčiť, no vedela som, že s vedomosťami, ktoré mi dala už by som ich nemohla s radosťou nosiť. A navyše, bolo treba urobiť miesto v skrini ... lebo našim ďalším cieľom boli nákupy :)  

Autor článku: Miška Fuleková