StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Na toto si dajte pozor, keď nechcete mať preplnený šatník

Na toto si dajte pozor, keď nechcete mať preplnený šatník

02. Jun | Kategórie: Revízia šatníka

Pri obliekaní často automaticky skĺzneme do zlozvykov, bez toho, aby sme si ich uvedomovali. Výsledkom je nespokojnosť so šatníkom a s tým, ako sa obliekame. Niekto má pocit, že jeho šatník je preplnený, niekto, že v ňom nič nemá, niekto, že jeho šatník nemá hlavu a pätu alebo je v ňom žalostne málo veci, ktoré podporia vnútorné kvality a krásu...

Ako osobná stylistka som si všimla že veci, ktoré v šatníku neslúžili, pochádzali najčastejšie z týchto troch zdrojov. Aby ste sa nemuseli učiť z vlastných chýb, prečítajte si o nich.

1. Oblečenie zo sekáčov

V sekáči sa dajú uloviť pekné a štýlové kúsky, o tom niet pochýb. V tom prípade je nakupovanie v ňom v poriadku. Problém nastáva, keď si zo sekáča, pod rúškom výhodnej ceny donesiete veci, ktoré s vami neladia,

nevyzeráte v nich dobre, no napriek tomu si ich kúpite, lebo veď stáli pár eur a myslíte si, že ich niekedy niekde využijete a s niečí skombinujete (hoci niet s čím), že sa vám zídu...

A tak vo vašom šatníku pribudne nevkusná kožená bunda, vzorované šaty, v ktorých vyzeráte staro, boho kardigán, aj keď radšej preferujete jednoduchosť v obliekaní.

Ani v sekáči, kde sú často veci za babku, sa neoplatí správať konzumne.

Osobný štýl zo sekáča

2. Veci nakúpené on-line

Nakupovanie on-line má výhody, ale aj mnoho úskalí. Napríklad, na fotkách často nepoznať, ako vec skutočne vyzerá, necítite materiál.

Možno ste sa s tým stretli. Pekne tvarované šaty na modelke z e-shopu boli v skutočnosti na vás ako jedno veľké vrece. Materiál a fotke vyzeral honosne, no v skutočnosti mali od honosného vzhľadu ďaleko a ani farba sa nezhoduje.

Nehovoriac o tom, že na vysokej štíhlej modelke oblečenie vyzerá úplne inak ako napr. na nižšej plnoštíhlej žene. Fotky sú upravované a retušované tak, aby pôsobili čo najdokonalejším dojmom.

Klincom na záver je popis pri šatách alebo blúzke, že sa hodia na každú postavu. Ak toto vidíte, utekajte kade ľahšie, ten, kto to písal, vie o strihoch, ktoré ladia na postavu, pramálo.

Problém on-line nakupovania nie je ten, že vám polovica z objednaných vecí nesedí. Problémom vzniká, keď sa vykašlete na vrátenie vecí, ktoré vám nesedeli alebo si nahovoríte, že veď si ich niekedy oblečiete. 

V rýchlosti života, z frustrácie, že nič nesedí alebo z pohodlnosti, zabudnete nesediace veci vrátiť v termíne a tak ostanú ležať v skrini. Rokmi sa nakopia a z vašej skrine je zas preplnený priestor.

Keď preferujete on-line nákupy, dbajte na disciplínu pri vrátení nesedacieho. Ušetrí vám to peniaze a nezahltíte si priestor v šatníku zbytočnosťami.

Nákupy on-line so stylistkou

3. Posunuté veci a veci zo swapov

Naplniť šatník vecami, len preto, že boli zadarmo alebo vám ich posunul niekto z blízkych či kámošiek a vám sa zdalo nevhodné ich odmietnuť, nemá zmysel. Aj v tomto prípade prijmite len veci, ktoré máte s čím kombinovať, ktoré sa vám páčia, pristanú a podporia vašu krásu. Vaša skriňa predsa nie je zberné miesto ani múzeum. Nebojte sa povedať nie akémukoľvek daru, ktorý by vás skôr zaťažil ako potešil.

 

Je jedno, či ste v sekáči alebo luxusnom butiku, berte vašu skriňu ako miesto, ktorého obsah bude podporovať vašu krásu, vnútorné kvality a osobitosť a podľa toho si vyberajte oblečenie.

 

Keď potrebujete poradiť s výberom oblečenia, nakombinovať ho, vytriediť šatník, či pomôcť pri nákupoch, som tu pre vás. Vaša štýl mejkerka.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Detox šatníka – múdro a komplexne

Šatník pre váš biznis či kariéru