StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Možno ste „prípad“ pre osobnú stylistku, keď...

Možno ste „prípad“ pre osobnú stylistku, keď...

13. Dec | Kategórie: Osobný styling, osobný štýl

Využiť služby osobnej stylistky nie je len výsadou celebrít. Prínosy tejto služby ju predurčujú k jej aktívnemu využitiu skutočne u všetkých.

Správny štýl vyzdvihne vašu osobitosť, vnútorné kvality, ktoré chcete oblečením vyjadrovať a pomôže pri plnení snov – osobných aj pracovných.

Rovnako ako si zadovážite správne knihy pre dosiahnutie zdravého sebavedomia alebo naštartovanie úspešnej kariéry, vyhľadáte kouča alebo navštívite nejaký kurz, bude správny výber štýlu obliekania jednou z vecí, ktoré vám vašu cestu k správnym ľuďom a príležitostim výrazne zjednodušia.

Stále neviete, či práve vy ste „prípadom pre osobnú stylistku? Schválne, či sa nájdete v niektorej z nižšie uvedených situácií, ktoré mi opakovane popisujú ženy, vďačné, že som im pomohla ich problémy v obliekaní vyriešiť.

1. Neznášate nakupovanie

Dôvodov, pre ktoré niektoré ženy neznášajú nakupovanie, je veľa:

  • Zlé svetlá v kabínke, pod ktorými vyzeráte buď akoby ste práve prekonali chrípku, alebo naopak, akoby ste sa len pred hodinou vrátili z Karibiku. Ani jedno vás neukazuje takú, aká naozaj ste.
  • Zlé zrkadlá – buď sú príliš malé alebo úzke alebo zoštíhľujú, takže si kúpite oblečenie, v ktorom v obchode vyzeráte skvele, ale doma vám pridá kilá navyše. A potom vám visí zbytočne v skrini. 
  • Preplnené nákupné centrá – stres, nervozita, tlačenica.
  • Tlak nakúpiť, striedajúci sa s tlakom ušetriť.
  • Hľadanie, hľadanie a hľadanie – tej dokonalej veci, o ktorej ste presvedčené, že niekde v tom množstve určite je, len vy ju neviete nájsť.
  • Predavačky, ktoré vám na akúkoľvek vec, ktorú na seba navlečiete, odprisahajú, že v nej vyzeráte dokonale. Žiaľ, častokrát sú to okrem predavačiek aj kamošky. Nemajte im to za zlé. Pozerajú sa na vás cez svoj filter vnímania a preto s najlepším úmyslom pomôcť vám, odporučia to, čo by si oni sami vybrali. No to nie je zárukou, že sa v tom budete cítiť svojsky.

Ja mám nakupovanie rada vďaka tomu, že viem, kde čo zohnať. Vďaka bohatým skúsenostiam poznám, kde majú aké veľkosti, strihy, farby, štýl oblečenia, materiály...Skrátka, vždy nájdem to pravé pre vás. 

Zvládam ho s prehľadom, ľahkosťou a napĺňa ma radosťou, keď vám s tým môžem pomôcť. Vždy mala dobrý nos a šiesty zmysel na správne kúsky – už od detstva. Aj preto dnes robím to, čo robím.

Nákup s osobnou stylistkou

Keď mi dovolíte, aby som vám s nakupovaním pomohla, rýchlo zistíte, že to nemusí byť bolestivá a otravná skúsenosť. Počas nakupovania som tam len a len pre vás.

Nie som závislá od toho, či si danú vec kúpite alebo nie (nie som predavačka), takže sa môžete spoľahnúť na moju stopercentnú objektívnosť.

Svoj šatník osviežite za pár hodín hravo, ľahko a nemusíte sa zúfalo prehrabávať v tovare a vyberať (ja vám budem všetko nosiť do kabínky). Kúsky, ktoré nakúpime budete mať vždy k čomu nosiť a ukážem vám aj AKO ich nosiť.

Ušetrím vám kopec času, ktorý môžete využiť inak – či už pre rodinu, prácu, plnenie si snov, na kozmetike, u kaderníčky alebo pri tom, čo máte radi vy. 

2. V poslednom čase ste párkrát zažili paniku typu: „Nemám čo na seba!“

Áno, je to dokonalé zrútenie, ktoré pozná veľa žien. Váš partner vám oznámi, že večer idete na firemný večierok. Alebo vás čaká návšteva divadla – po niekoľkých rokoch. Alebo sa vám vydáva dcéra a vy ste popri všetkých prípravách úplne zabudli na vlastné oblečenie. Čo teraz??

Panika – nemám čo na seba

Niektoré ženy sa dokonca radšej na danej akcii nezúčastnia akoby sa nemali dobre cítiť v tom, čo majú na sebe (netýka sa, samozrejme, svadby vlastných detí, ale o to je panika väčšia). A to prestáli hodiny a hodiny pred skriňou a ďalšie hodiny strávili v skúšobných kabínkach rôznych obchodov. A dopadlo to buď tak, že to vzdali a nikam nešli alebo aj šli, ale necítili sa dobre. Ani príťažlivo, ani vhodne oblečené, ani komfortne.

 

Ženy, veď skončite s týmito deštruktívnymi myšlienkami raz a navždy. Toto sa dá rýchlo a hravo vyriešiť. Nemusíte predsa vedieť a ovládať všetko. Ja napríklad ovládam obliekanie, ale viete koľko vecí nie? Toho by bolo aj na 10 článkov. To čo neviem, spravia pre mňa ľudia, ktorí to vedia.

A o tom to je. Ja pre vás môžem spraviť to, že vám pomôžem s obliekaním tak, aby vám to vždy pristalo, ukážem vám ako si oblečenie správne kupovať a spraviť si taký šatník, že ho bude radosť otvárať, kamkoľvek sa budete chystať.

3. Chceli by ste sa obliekať inak – možno odvážnejšie, šmrncovnejšie, elegantnejšie (nehodiace sa škrtnite), používať farby a strihy, ktoré vám pristanú, ale za nič na svete s tým neviete pohnúť

Štve vás, že nedostávate pozitívne ohlasy na seba a svoj štýl? Komplimenty sa vám vyhýbajú aj keď máte novú blúzku či topánky a aj keď si hovoríte, že je vám to ukradnuté, pravda je taká, že v duchu vás to mrzí. Je to normálne, každá žena sa chce páčiť a cítiť sa spokojne.

Vrcholom všetkého sú otázky typu: Nie si chorá alebo unavená? Alebo nebodaj: Nepribrala si? Ak sa vám to stáva často (a nie, nie ste chorá a vôbec ste nepribrala), je veľmi pravdepodobné, že nosíte farby, ktoré vám nesvedčia a vyvolávajú nepriaznivý dojem.

Nepriaznivý prvý dojem

Ďalší extrém je, že pôsobíte ako sivá myška. Toto je taký zvláštny úkaz. Sivé myšky rozdeľujeme na dva druhy – jedným sú ženy, ktoré aj keď nechcú, tak ako sivé myšky vyzerajú a druhým sú tie, ktoré sú tak nespokojné samé so sebou, že doslova chcú byť neviditeľné - ako tie sivé myšky. Väčšinou však aj v tej neviditeľnej sivej myške drieme žena, ktorá tuší, že by to možno šlo – byť so sebou spokojná a byť videná. 

Ak sa tomu nepostavíte čelom, získate tak akurát kopec kopec premárnených príležitostí. Veď si len predstavte situáciu na dôležitom pracovnom pohovore – prijali by ste vy uchádzača, ktorý vyzerá nezdravo a unavene?

Prvý dojem je potvora. Ale vy ju môžete skrotiť a ovládať. Stačí len použiť správne ingrediencie. Čudovali by ste sa, akú veľkú úlohu zohrávajú správne farby v tom, aby ste pôsobili zdravo a vitálne a čo všetko dokáže s váhou urobiť (ne)ideálny strih.

Je to skutočná radosť pre každú ženu, keď dostáva feedbacky typu „Tebe to pristane! Neschudla si? Táto blúzka ti sekne, kde si kúpila? V poslednom čase vyzeráš super!“

******

Nehanbite sa pýtať si pomoc pri obliekaní. Tak ako vám kaderníčka spraví vlasy a kozmetička sa postará o pleť, existujú odborníci, ktorí sa postarajú o váš odev. Aby mal správnu farbu, lichotivý strih a doladil celú vašu osobnosť. 

Osobná stylistka pomôže

Môžete vyhodiť kopec peňazí za nové blúzky, košele, tričká, rifle, kabáty a čižmy a stále to nebude ono. Budete kupovať stále nové a nové veci a nebudete spokojné. Možno vám z toho množstva budú vyhovovať 2-3 kúsky a to bude všetko. A keď znovu niekto povie: „Poďme dnes večer na večierok“, tak zažijete len ďalší zbytočný záchvat paniky, že nemáte čo na seba.

Zmeňte to.

Myslíte si, že takáto investícia by bola nad vaše možnosti? Tu nájdete moju cenu a čo všetko zahŕňa. Je odrazom toho, že raz a navždy skoncujete s kupovaním zbytočností a s nespokojnosťou s tým, ako vyzeráte. Vo vašom šatníku (áno, v tom, ako vyzerá teraz) nájdete také kombinácie, o ktorých ste ani nesnívali. V obchodoch strávite oveľa menej času (alebo aj viac ak chcete, to je na vás), pretože si budete vedieť rýchlo vybrať to, čo je pre vás najlepšie a naozaj to budete aj nosiť.

Budete vedieť AKO nakupovať. Ušetríte hŕbu peňazí tým, že ich nebudete míňať na zbytočnosti, ktoré na seba buď nedáte, alebo ak aj áno, tak sa v nich nebudete cítiť dobre.

Je tu však jedna vec, s ktorou sa potom budete musieť vyrovnať – s množstvom pozitívnych komplimentovlaugh

Tak čo, pustíme sa spolu do toho?

 

Mohlo by vás ešte zaujímať

Štýl Mejkerka z vás neurobí nákupnú maniačku

Túto handru si mám fakt obliecť?