StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Môj liek proti módnym pohromám

Môj liek proti módnym pohromám

15. Feb | Kategórie: Zážitky klientov

Cez víkend som sa prehrabávala svojou skriňou a našla fotky z mladosti. Musím povedať, že ako dieťa som bola veľmi štýlová. Moja mama mi veci šila. Z Burdy. Ktorá vtedy bola len z dovozu. Všetky svetríky mi štrikovala. Nosila som veľa šiat, ktoré boli originálne a nikto iný také nemal. A tak sa neraz stalo, že ku mne priskočila cudzia pani, ktorá s nadšením povedala „No ty máš ale krásne šatky!“ Po drobnej sebaanalýze mám podozrenie, že si odvtedy na to potrpím :) Mať na sebe niečo originálne. A dostávať preto komplimenty.

farebná paletka a manuál srihy

Puberta, trendy, móda

Potom som sa prehupla do obdobia puberty. A veci som si začala vyberať sama. Hlavne som veľmi podliehala móde. No skôr tak rebelsky všetkému, čo bolo tak trochu proti prúdu. Nechceli by ste vidieť tie fotky. Zalamovala som rukami!  Nad všetkým tým, čo som bola schopná vtedy na seba navliecť.

Depešáčka, raper v jednej osobe

To čudné obdobie, keď vám zrazu začnú rásť prsia a žensky sa zaobľujete a vy neviete, čo s tým. Vo vašom šatníku sa zrazu objaví stoh obrovských tričiek. Len aby nebolo náhodou niečo vidieť.:) Mala som depešácke obdobie obliekania sa do čiernej. Potom odievania sa výhradne do pestrých farieb.

Sťaby revolta tomu temnému obdobiu. Tyrkysové silónové podkolienky k bodkovaným šortkám, nad tými som asi najviac krútila hlavou. Nehovoriac o období, keď som sa obliekala ako americký raper.:) Všetky tieto obdobia sú však prirodzené. Ako mladí ľudia sa ešte len hľadáme.

Je bláznovstvo nebyť sama sebou

No ja už zas až taká mladá nie som. A začínam si uvedomovať, že je bláznovstvo nebyť sama sebou v tom, čo si obliekam. Ako môžem vyjadriť svoj štýl, ak sa mením s každou jednou sezónou?! Nie je na škodu mať jeden - dva módne kúsky, ale zvyšok šatníka by malo tvoriť to, v čom sa cítim dobre, čo mi pristane, čo podporí moju osobnosť. Tak som ten svoj štýl začala hľadať.

Pomôcky, ktoré je dobré mať po ruke

Keď sme sa prehrabali s osobnou stylistkou Marcelkou mojim šatníkom a vytriedili kúsky, ktoré neodporúčala. Strihovo alebo farebne. Začala dávať dokopy desiatky nových a nových outfitov kombinovaním toho, čo našla v skrini. Môj telefón bol plný fotiek. No nie každé ráno bol čas nimi prechádzať. Vravela som si, že bolo by super mať po ruke nejakú pomôcku. Tak som veľmi uvítala manuál, ktorý som od nej po čase dostala. Pomohol mi ozrejmiť si základy toho, čo mi pristane strihovo. A zároveň farebnú paletku, ktorú môžem so sebou nosiť na nákupy.  Vyhnúť sa tomu, aby som si kúpila niečo, čo mi bude len visieť v skrini.

Napríklad teraz viem, že vo V-výstrihoch vyniknú moje prsia. Tričká s gumičkou v dolnej časti zas zbytočne pútajú pozornosť na to, čo sa snažím zakryť. Teda brucho. Alebo, že jednotný tón topánok a nohavíc veľmi jednoducho predĺži nohy. Odvtedy sa nebojím ani ja sama kombinovať. Alebo ísť na nákupy. 

Autor článku: Miška Fuleková