StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Čo by ste mali vedieť predtým, než investujete do oblečenia

Čo by ste mali vedieť predtým, než investujete do oblečenia

11. Apr | Kategórie: Nákupy so stylistkou

Stáva sa vám, že si niečo kúpite a po roku to nájdete v skrini ešte s visačkou? Alebo si to oblečiete raz, dvakrát a už nikdy viac. Dnes vám chcem priblížiť, prečo sa to deje a čo sa oplatí zvážiť a uvedomiť si predtým, než sa rozhodnete investovať do oblečenia. To že vám nesedí oblečenie, nemusí vôbec byť vašimi krivkami.

Oblečenia bude v obchodoch vždy dosť

Pokiaľ v obchode nenarazíte na to pravé pre vás, nechajte to ležať v regáli. Neutečie to, keby ste si to rozmysleli a chceli sa vrátiť. Keby aj utieklo, je veľmi pravdepodobné, že v ďalšej kolekcii nájdete lepšie kúsky, ktoré pristanú vašej osobnosti. Jedna moja klientka, ktorá mala zbytočne preplnený šatník, to raz vystihla takto: „Mám v sebe stále postkomunistický syndróm. Pocit, že si musím kúpiť všetko a hneď, lebo inak sa mi neujde.“

Nebojte sa, už nemusíte stať vo fronte, aby ste sa dostali k správnym kúskom, je a bude ich stále v obchodoch dosť. Neuspokojte sa s nedokonalosťou a priemerom. Oblečenie je nato, aby nám spôsobovalo radosť a dotváralo našu osobnosť. Pokiaľ toto nespĺňa je zbytočné do neho investovať.

nákupy so stylistkou, nákup oblečenia v obchode

To čo vyzerá dobre na figuríne, nemusí na vás

Figuríny nemajú svoje pocity, potreby, ich krivky sa málokedy zhodujú s krivkami reálnych žien. Obliecť figuríny je jednoduché. Ak niečo na nich nesedí, odstáva, prichytí sa to štipcami alebo špendlíkmi a sú pripravené na svoju hlavnú misiu, vlákať vás do obchodu. Podarí sa im to. Vchádzate do obchodu. Skúšate to, čo vyzeralo tak oslňujúco figuríne, ale akosi sa v tom necítite dobre.

Často mi klientky hovoria, že v obchodoch nie je oblečenie pre nich a po takomto skúšaní odchádzajú frustrované. A potom sú milo prekvapené, že ja im v tom istom obchode, s tou istou figurínou nosím do kabínky veci, ktoré im dokonale sadnú.

Čím to je? V prvom rade ich nevidím skreslene a kriticky, ako sa často vidia oni samé seba. V druhom rade, kým sa dostaneme k nakupovaniu, vedia, aký strih a farba stojí za vyskúšanie. Majú jasno v tom, čo hľadajú. Môže sa stať, že tie vzácne kúsky, sú práve ukryté v tých najzabudnutejších regáloch.

Nie vždy platí, že keď niečo na vešiaku nevyzerá lákavo, nebude to dokonalo sedieť na vás. Veľakrát sa mi to stáva, že zoberiem klientke do kabínky na prvý pohľad, nie moc lákavý kúsok. Po oblečení dokonale sadne a lahodí jej osobnosti.

figurína a ženské krivky, strih, materiál

Zdroj foto: polyvore.com

Do kvalitnejších kúskov sa oplatí investovať

Spoznáte ich podľa toho, že sa ľahšie prispôsobia postave a lepšie sadnú. Je to preto, že sú vyrobené z kvalitných materiálov , sú prepracované a kvalitne ušité. Ak sa o ne dobre staráte, vydržia vám dlho. Roky budú vyzerať ako nové. Investovať do nich sa oplatí. Nestratia po prvom vypraní tvar a farbu. Budete sa každé ráno tešiť, že si ich môžete dať na seba.

 Nie je potrebné mať prepchatú skriňu. Lepšia cesta je menej kúskov, ale nešetriť na kvalite.

 

Mohlo by vás zaujímať

7 módnych chýb, ktoré už nerobím – 1. časť

7 módnych chýb, ktoré už nerobím – 2. časť

Ako vytvarovať postavu pomocou vhodných strihov oblečenia?