StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Ako si poradiť s typom postavy „obrátený trojuholník“?

Ako si poradiť s typom postavy „obrátený trojuholník“?

05. Jun | Kategórie: O vhodných strihoch oblečenia

Prirodzene súmernú postavu má máloktorá z nás. Skvelé je, že správnymi strihmi a farbami vieme akúkoľvek postavu zosúmerniť a podporiť harmóniu tak, že aj kúzelník by sa mohol učiť.

Možno aj vy vzdycháte pred zrkadlom, že vám pri narodení nadelili telo vhodné skôr pre muža, ako pre ženu. Široké ramená, úzke boky, štíhle nohy – postava, ktorá veľmi súmerná nie je.

Možno ju poznáte pod názvom obrátený trojuholník.

Ak aj vy patríte k tým, ktoré zápasia s takýmto typom postavy, máte rovnaký problém ako moja klientka Iveta. A problémy sú na to, aby sa riešili.

 

Čo všetko sa dá dosiahnuť správnym tričkom/topom?

 

Ivetku som v prvom rade naučila, že od hornej polovice tela musí vždy odviesť pozornosť. Takže hore žiadne vzory, opticky nezvýrazňovať ramená žiadnymi širokými a lodičkovými výstrihmi.

Mierne véčkový výstrih je dokonalý.

V spodnej časti trička je v poriadku aj nejaké to riasenie, či ozdoba, pri svetríku pokojne vrecká – paradoxne ak v oblasti bokov pridáme žiadúci objem, vyrovnajú sa proporcie s hornou časťou a postava bude ako celok pôsobiť súmerne aj štíhlejšie.

Topy pre typ postavy obrátený trojuholník

Upozornila som ju aj na nevhodné tričká – vyvarovať by sa mala širokým výstrihom, rovným strihom a veciam z hrubej pleteniny. Žiadne naberané rukávy, ani vypchávky.

 

Nebojte sa farebných nohavíc

 

Každá postava ma svoje výhody. Pri tomto type postavy, ako pri máloktorom, je možné popustiť uzdu fantázii a pokojne siahnuť po vzorovaných nohaviciach, výraznejších farbách a kapsách.

Nohavice pre typ postavy obrátený trojuholník

Je to ďalší krok k vytvoreniu súmernosti postavy. Zároveň sa tak nohavice budú dobre kombinovať s jednofarebnými, menej nápadnými vrchmi. A čo je výborné, pritiahneme tým pozornosť na krásne, štíhle nohy.

Čomu sa určite treba vyhnúť, sú široké padavé alebo trojštvrťové nohavice. Ivetka, ktorá má skutočne útlý pás, si môže dovoliť rôzne kapsičky a zdobenia na bokoch aj na zadku, ktorých sa ženy s inými postavami väčšinou musia vzdať.

 

Ako si poradiť s pracovným outfitom?

 

Ivetka potrebovala poriešiť aj obliekanie v práci, kde sa pohybuje hlavne v kostýme. To znamená predovšetkým sako, ktoré pri tomto type postavy, ak nie je správne vybrané, môže skutočne vyzerať veľmi nelichotivo.

Preto je ešte dôležitejšie, aby sme si tieto veci vyberali dôsledne, teda  v správnom strihu a dĺžke.

Ivetka navyše robí medzi samými chlapmi, čo vyžadovalo vytvoriť jej šatník tak, aby ju podporil ako ženu a zároveň striktne dodržal hranicu decentnosti a profesionality. Podarilo sa nám to veľmi pekne.

Ako si vybrať sako pri tomto type postavy?

 

Vy, ktoré máte podobnú postavu, nezabudnite, že saká a kabáty by mali byť mierne vypasované, s klasickými alebo užšími chlopňami.

Výborné sú saká bez límca, v tmavším farbách.

Saká pre typ postavy obrátený trojuholník

Vyhýbať sa treba dvojradovému zapínaniu, vypchávkam a rovným, neforemným tvarom.  

Tak ako pri všetkých typoch, aj pri Ivetke sme museli riešiť ešte množstvo nuáns, napríklad hrubšie kolená, kvôli ktorým sme volili tú správnu dĺžku sukne alebo konkrétny strih šiat.

Ženy s týmto typom postavy sa často pasujú s väčším bruškom, čo ale nebol Ivetkin prípad.

Všetky detaily sa dajú podchytiť a skombinovať do úžasného celku. Vrodená postava nemusí byť prekážkou na ceste za pôvabom. Je to o cite, vkuse a často len o jednoduchom pochopení „čo mi pristane“.

Ivetka je krásnym príkladom toho, ako sa to dá. V práci je spokojnejšia a sebavedomejšia a keď ju stretnem na ulici, musím sa usmievať. Vyzerá jednoducho úžasne.

Ešte stále neviete kto som? Som žena, ktorá miluje takéto výzvy a verí, že každá z nás môže byť krásna, len sa musí naučiť ako na to.

 

Ak máte aj vy túžbu, spoznať zákonitosti strihov, ktoré budú ladiť k vášmu typu postavy, je tu

PRÍLEŽITOSŤ

napríklad na individuálnych konzultáciach AKÉ STRIHY OBLEČENIA MI PRISTANÚ. Strihové poradenstvo je vám k dispozícii za zvýhodnenú cenu ako súčasť komplexných balíkov stylingových služieb