StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Ako strihmi podporiť štíhly pás?

Ako strihmi podporiť štíhly pás?

02. Aug | Kategórie: O vhodných strihoch oblečenia

Klientka mi prezrádza s ktorou partiou je nespokojná. Tentokrát je to bruško. Už pri prvom pohľade je mi jasné, že si ho vidí minimálne dvojmo. Teraz ešte vymyslieť spôsob, ako jej to dokázať. Vyťahujem meter. Čísla nepustia. Môj pohľad potvrdí aj meter. Tak veľmi sa zameriavala na bruško, že si zabudla všimnúť svoju obrovskú prednosť. Krásne tvarovaný a štíhly pás. Úplne naň zabúdala aj pri obliekaní. Obliekla si kúsky, ktoré jej namiesto toho, aby podporili a zvýraznili jej veľkú prednosť, vytvorili nežiaduci objem. A ona tomu pohľadu uverila. Chcete vedieť, ktoré kúsky to boli a prečo zmenila pohľad nie len na obliekanie ale hlavne na seba?

1. Tričká, blúzky, topy

Voľné neforemné zvršky v šatníku postupne nahradili vytvarované línie. Tie zvýraznili a podporili jej obrovskú prednosť, ktorú si neuvedomovala - pás. Pokiaľ máte aj vy pekne tvarovaný pás, nezakrývajte ho do voľných neforemných tvarov. Tie vám zbytočne opticky pridajú kilogramy. Voľte tvarované tričká a blúzky.

tricka bluzky

2. Šaty

Rovné neforemné šaty, ktoré boli z kvalitného, ľahkého materiálu neboli na odpis. Vylepšili sme ich opaskom. Ten dokonale vytvaroval postavu a zvýraznil pás. A pri nakupovaní sme si posvietili na šaty, ktoré podporia pás, namiesto toho, aby ho ukryli a deformovali.

Základ je pracovať s prestrihnutím. V tomto prípade s prestrihnutím v páse a poslúžia aj opasky. Keď vás príroda obdarila pásom, nechajte ho vyniknúť. Je to rovnako vzácna prednosť ako pekné prsia, ramená, lýtka či boky a veľa žien nato zabúda.

saty

3. Sako/ kabát

A aby ste celý efekt nezmarili nevhodným vrchným dielom outfitu, posvietime si aj nato. Už asi tušíte, že rovné a hranaté línie na sakách a kabátoch vám zbytočne dotvoria objem a ukryjú pás. Nestane sa to, ak uprednostníte tvarované línie.

kabaty

S vytvarovanými líniami v šatníku sa zrazu zmenil aj pohľad do zrkadla. Veď bodaj by nie. S nežiaducimi strihmi odišiel aj objem navyše, ktorý si klientka vytvorila rovnými neforemnými strihmi. Aj tentokrát verila tomu, čo videla. Teraz už nevidela bruško. Videla krásne tvarovaný pás, ktorý podporila strihmi a výberom oblečenia. Aj okolie si zmenu všimlo. Často dostávala otázku, či neschudla. Nie, nie. Iba znovuobjavila svoj štíhly pás a už sa nebojí nechať ho vyniknúť.

Niekedy sa tak veľmi zameriavame na nedokonalosti, že si nevšimneme prednosti. Niekedy to je to pás, inokedy prsia, krásne tvarované paže, či boky, krásne črty tváre, pery, oči, kvalitné vlasy... Skúsme sa zamerať viac nato, namiesto neustáleho sledovania nedokonalosti. A potom sa už len pohrať s oblečením tak, aby prednosti vynikli.

Zdroj foto: polyvore.com

Mohlo by vás zaujímať:

3 jednoduché tipy o strihoch, vďaka ktorým vyniknete

3 hlavné pracovné nástroje Štýl Mejkerky

Tvarovanie postavy pomocou strihov a doplnkov - krátky krk