StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Ako som stretla Štýl Mejkerku

Ako som stretla Štýl Mejkerku

10. Jan | Kategórie: Zážitky klientov

Nie som žena, ktorá rada nakupuje. Tak to jednoducho je a bodka. A muži nemusia súhlasiť, ale takých je nás naozaj veľa. A bolo ešte horšie kým som neprešla Marcelkinými rukami. Keď som sa rozhodla ísť nakupovať, tak to bolo približne raz za pol roka s tým, že som sa práve cítila vo svojej koži (a veľkosti) a rozhodla som sa obnoviť si šatník aby som potom už zase nemusela pol roka vkročiť do obchodov. Poznám aj ja ženy, ktoré vždy vedia, kedy dorazí nová kolekcia do ich obľúbeného obchodu. Tak to ja nie som. Neriešim sezónu ani módne trendy a netúžim mať v šatníku najnovšie kúsky ani kabelku od ...veď viete koho. Neviem, či som bežná žena alebo skôr výnimka. Ale toto som ja.

Začalo to na večierku

 Keď som na jednom večierku počula Marcelku ako sa rozpráva s jednou slečnou o ich plánovanej akcii „triedenie šatníka“ tak som spozornela a ako sa hovorí, zazvonilo mi to príjemne v ušiach. Veď to je výborný nápad. Navyše pri pohľade na Marcelku som vedela, že jej sa do rúk zverím hocikedy. Je vždy upravená a taká akási vždy autentická alebo čo.

Farebná typológia – trefa do čierneho

Už pri typológii som vedela, že toto je trefa do čierneho. Marcelkin až láskavý prístup a citlivosť, s akou pristupuje k tomu, pre čo je naozaj ako stvorená ma presvedčil. Nevedela som sa dočkať kedy už budeme triediť aj môj šatník. Uff, to bola ale fuška, celých 5 hodín sme strávili vytváraním úplne nových outfitov z existujúcich vecí v mojom šatníku a samozrejme pekná kôpka oblečenia šla von. Keď som sa pozrela na to čo sme spolu vyradili, presne som vedela, že to sú veci v ktorých som sa necítila dobre. A teraz som zrazu vedela presne povedať prečo. Boli to najmä nevhodné strihy, trištvrťové nohavice ktoré mi skracovali postavu alebo šaty rovného strihu, tzv.vrece .

Nové outfity v starej skrini

Najlepšie bolo, že som si každý nový outfit odfotila, vrátane topánok a doplnkov. Vznikli krásne a hlavne nové kombinácie, ktoré by som sama neodhalila. A nemusím si ich všetky ani pamätať, jednoducho vždy zalistujem vo fotkách v mobile a vyberiem si. Svojím talentom a prístupom ma Marcelka prekvapila aj pri spoločnom nakupovaní. Vedela presne čo mi bude sedieť na postavu, pamätala si čo mám v šatníku aby sme mohli vytvoriť nové kombinácie s existujúcimi vecami a nehovoriac o jej prehľade čo práve majú v obchodoch.

Nie som iná, len mi to viac pristane

Dnes pri nákupoch oblečenia nadomnou Marcelka drží neviditeľnú ochrannú ruku. Úplne akoby som ju počula...“táto farba je studená, obsahuje príliš veľa bielej“...alebo...“táto blúzka je príliš voľného strihu, musíš ukázať pás“. Množstvo týchto drobných rád a tipov mi veľmi uľahčilo výber oblečenia. V obchode trávim minimum času, do kabínky si neberiem oblečenie len preto, lebo sa mi páči farba ale vždy sa kritickým okom pozerám aj na strih. Hoci stále nenakupujem veľmi často už aspoň neblúdim v záplave obchodov a tovaru a neodchádzam otrávená z kabínky potom, čo som si z piatich odskúšaných kusov nič nevybrala. Vyberám si zásadne podľa Marcelkiným odporúčaní a viem, že nakúpené veci budem nosiť rada.