StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Ak by som mala denne nosiť pracovnú uniformu, aká by bola?

Ak by som mala denne nosiť pracovnú uniformu, aká by bola?

22. Jun | Kategórie: Zážitky klientov

Minule som pri túlaní sa po internete našla článok o tom, ako istá kreatívna riaditeľka reklamnej agentúry dosť odvážnym spôsobom zatočila s upratovaním svojho šatníka. Matilda Kahl v jedno pondelkové ráno veľmi dlho zvažovala, čo si obliecť na schôdzku, ktorú v ten deň mala. Hoci mala voľnú ruku v tom, čo si oblečie do kancelárie, sama seba sa niekoľkokrát pýtala, či je ten ktorý kúsok na daný míting vhodný. Nakoniec zvolila outfit, ktorý oľutovala už v momente ako nastúpila do metra. Na míting nakoniec prišla neskoro a navyše vo svetri, ktorý mala naopak. Nebolo to po prvýkrát, čo sa jej niečo také stalo. No povedala si, že ten deň sa takto vystresovala naposledy.

Pracovná uniforma v podaní Matildy

Už si presne nepamätá ako prišla k tomu nápadu, no v jeden deň si nakúpila 15 bielych hodvábnych blúzok a niekoľko čiernych nohavíc. Ako drobný osobný detail si zvolila tenkú čiernu stužku okolo krku. Pamiatku na matku, ktorá jej v detstve viazala stužky do vlasov. V chladnejších mesiacoch pridala ešte čierne sako. A lete má k dispozícii dve čierne sukne.

Spočiatku sa nevyhla množstvu otázok. Upodozrievali ju dokonca z toho, že vstúpila do sekty. Po čase však prestala dostávať otázku „prečo“. Skôr sa jej ľudia pýtajú, či ju nenudí sa obliekať každý deň do práce rovnako. Špeciálne v oblasti, v ktorej pracuje, kde je povolené skôr neformálne oblečenie. Matilda tvrdí, že sa cíti byť oveľa slobodnejšou. Nosenie „uniformy“ jej ušetrilo hodiny premýšľania o tom, čo si obliecť. A cíti, že má svoj život oveľa viac pod kontrolou. Nielenže sa cíti dobre v tom, čo si do práce oblieka. Ale ona o tom dokonca ani len nepremýšľa! :)

čierno biela uniforma, pracovný dress code, uniforma

Zdroj foto: polyvore.com

Aká by bola moja pracovná uniforma?

Pohľad do jej skrine ma prinútil sa zamyslieť na tým, aká by bola moja „pracovná uniforma“. Biela a čierna nie sú moje farby. Ja milujem farby. Pestré oblečenie je dokonca mojim poznávacím znamením. V dňoch keď mám na sebe sivú alebo tmavomodrú ma ľudia obchádzajú oblúkom. Vraj pôsobím prísne. A sama sa v nich necítim dobre.

farby v šatníku, farby v živote

Tak som v jeden nedeľný večer otvorila skriňu a zamyslela sa. Padlo rozhodnutie. Ďalší týždeň vynosím všetky svoje riflové košele. Problém bol, že som ich mala presne tri. Takže vo štvrtok môj experiment s uniformou skončil a ja som sa opäť vrátila ku každodennej zmene. Mohla som to ešte skúsiť s pásikmi. Tých mám dosť – aj keď by som ich vraj nemala nosiť. Hahaha.  No mňa vlastne baví sa každý deň inak obliekať. Podľa nálady. Niekedy podľa počasia. Alebo podľa toho, čo ma v ten deň čaká.

Koniec koncov, prečo sa obmedzovať? Veď ma kombinovať veci zo svojho šatníka naučila osobná stylistka!  

Autor článku: Miška Fuleková

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Parádiť sa prináša výhody! Spoznajte ich

Mýty o ženskej kráse. Preč s nimi!

7 módnych chýb, ktoré už nerobím – 1. časť