StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left 7 módných chýb, ktoré už nerobím ... po tom, ako som stretla Marcelku – 2. časť

7 módných chýb, ktoré už nerobím ... po tom, ako som stretla Marcelku – 2. časť

23. Mar | Kategórie: Zážitky klientov

Chyba 4: Slepé nasledovanie módnych trendov

Nie každý z módnych trendov je pre každého. Ak niektorý z nich nie je pre vás, vzdajte sa ho. Nekupujte si niečo len preto, že je to momentálne v móde ak vám to nepristane. Skutočne verím, že mať svoj vlastný štýl je viac ako slepo nasledovať módne trendy. Aj keď to možno znie ako klišé. Noste to, čo vám pristane, v čom sa cítite dobre a čo podporí vaše autentické ja.

Chyba 5: Neobliekať sa vhodne na danú príležitosť

Pri sledovaní posledného odovzdávania Oscarov som si pri niektorých dámach zakrývala oči. Najmä tých, ktoré si odnášali ocenenie za najlepšie kostýmy :). Obliecť si nohavice a top na príležitosť, kde sa doslova vyžadujú krásne dlhé šaty? Dodržiavať dress code je o rešpektovaní hostiteľov spoločenskej príležitosti, na ktorú ste boli pozvané. Výstrih po kolená, alebo top bez ramienok ak máte obrovské prsia sa tiež podľa môjho názoru nehodia do práce. Nech by bolo akokoľvek teplo. Ak teda nechcete pôsobiť lacno.

dresscode, dodržiavanie dresscode

Chyba 6: Nevedieť, ktoré farby vám pristanú

S toľkými variáciami každého jedného kúsku visiaceho na vešiakoch v predajni je takmer nemožné nenájsť tón, ktorý by najviac vyzdvihol váš tón pokožky a zanechal ju zdravo vyzerajúcu. Ak si neviete rady, osobná stylistka Marcelka s vami veľmi rada prejde farebnú typológiu.

aké farby vám pristanú? farebná typológia

Chyba 7: Míňať peniaze na nepodstatné veci

Osobne míňam viac na základné kúsky v mojom šatníku – kvalitné oblečenie a topánky, ktoré budem nosiť viac sezón. Trendy kúsky, ktorých kúpu budem možno po čase ľutovať nie sú tou najlepšou investíciou. Preto nakupujem rozumne. A dvakrát si rozmyslím, z čoho budem mať úžitok vo svojom šatníku. Súďte ma, no vždy sa najskôr pozriem na to, čo má kto obuté. Hlavne u mužov :) Ak mám minúť svoje ťažko zarobené peniaze skutočne rozumne, kvalitné a pohodlné topánky sú tou najlepšou investíciou.

Pravda: Ak mate krásne šaty, no lacné topánky, zabijete tým celý svoj outfit.

Autor článku: Miška Fuleková

Zdroj obrázkov polyvore.com 

 

 

Môžete sa ešte dozvedieť

3 typy ako zvýrazniť prsia

Ako nechať vyniknúť objemnejšie prsia

Ako dobre nakupovať? Pre nákupné ne-maniačky