StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Čo prinesie do života obyčajné triedenie šatníka?

Čo prinesie do života obyčajné triedenie šatníka?

22. Sep | Kategórie: Revízia šatníka

Keď skriňa praská vo švíkoch, ťažko sa v nej orientuje. Ak máte na jednom vešiaku aj tri kusy oblečenia veľmi rýchlo stratíte prehľad o tom, čo všetko v šatníku je. Možno takto upadnú do zabudnutia kúsky, ktoré by vám poriadne sekli. Chce to väčší šatník? Možno nie. Chce to šatník prevetrať. Prinesie vám to životný priestor, fantáziu a je to jedna z ciest, ako si v živote vytvoriť priestor na nové veci a teraz nemám na mysli oblečenie.

1. Priestor na nové veci

Zbaviť sa starého a vytvoriť miesto pre nové, krajšie a lepšie je oslobodzujúce. Niekedy má táto činnosť terapeutické účinky. Ono to funguje nie len pri šatníku, ale aj v živote. Keď sme s niečím nespokojní a chceme vytvoriť priestor pre niečo nové, krásne, musíme pustiť staré, nefungujúce – zlé pocity, myšlienky, vzťahy, ktoré už nenapĺňajú, prácu, ktorá dlhodobo ubíja, nepotrebné veci v byte,  či dome a nepotrebné oblečenie. Prevzdušnite svoj životný priestor. Nič tým nestratíte, môžete len získať.  

audit šatníka, triedenie šatníka, revízia šatníka

2. Fantáziu

Keď prídem ku klientke a dostaneme sa k triedeniu šatníka, najskôr dám niektoré veci bokom a popri tom vyberiem top kúsky zo šatníka. Robím to preto, aby som vytvorila priestor na fantáziu, ako veci kombinovať. Pri zahltenom šatníku nejde vyťažiť z neho maximum. Ak sa prevzdušní,hneď fantázia pracuje a z top kúskov vznikajú nové kombinácie v starom šatníku. Takmer pri každej klientke, čo mi tvrdila, že nemá čo na seba sa stalo, že som od nej obchádzala a mala 100 nových kombinácii. Skúste uvoľniť priestor fantázii aj vy. 

mbinácie, outfity, ako veci kombinovať

3. Pomoc iným

Vytriedené oblečenie nemusí skončiť v koši. Ušetrite našu planétu od takýchto odpadov. Je len jedna. Možnosti ako naložiť s oblečením je viacero. Staré môžete rozstrihať a použiť ho ako handričky na upratovanie. Zachovalé, z ktorého by sa niekto mohol ešte tešiť, môžete predať napríklad na on-line bazároch. Často sa organizujú zóny bez peňazí, burzoblšky, môžete ním pomôcť azylovým domom, prípadne iným zariadeniam, kde sa oblečeniu potešia. A možno sa stačí len rozhliadnuť a nájsť niekoho v okolí, kto by privítal takúto formu pomoci. Prípadne si usporiadajte svoju burzu s kamoškami, kde si povymieňate veci. Spravte si z toho párty so šampanským a niečím dobrým na zahryznutie. Fantázii sa medze nekladú.

No nezabudnite na jednu dôležitú vec - problém odpadu z módy začína pri nákupoch. Pri nákupoch radšej dvakrát zvažujte a raz kupujte. Nemá zmysel vytriediť skriňu, ktorá bude po ďalšom nálete do obchodov, či sekáčov opäť preplnená.  

vytriedený šatník

Ak poznáte aj iné formy, kde oblečenie dať, aby neskončilo v koši a nezahltilo našu planétu, pokojne mi o tom dajte vedieť. Starých vecí v skrini sa môžete zbaviť aj s ľahkosťou. Uvidíte, ako si budete užívať ten prevzdušnený priestor. Ak by ste potrebovali pri triedení šatníka alebo pri nakupovaní oblečenia pomoc, som tu pre vás.

Foto: Zuzka Jedinákova fotografia