StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left 5 dôvodov, prečo nájsť strihy pre váš typ postavy

5 dôvodov, prečo nájsť strihy pre váš typ postavy

06. Feb | Kategórie: O vhodných strihoch oblečenia

Vhodný strih oblečenia je niečo, o čom moje klientky dookola hovoria. Aj keď sa vždy medzi ich vecami nájde kúsok, čo ich postave svedčí, často si strihy vyberajú v rozpore s proporciami a typom postavy. Tak ako ja v živote nepochopím, čo je derivácia zloženej funkcie v matematike, stáva sa, že ženy si nevedia urobiť jasno v tom, aký strih sukne, nohavíc, šiat, topov, kabátov to vlastne pre svoj typ postavy potrebujú. 

 

Správny strih oblečenia je základ, aby sme sa v oblečení cítili pohodlne, krásne a aj súmerne. Bez derivácie sa väčšina z nás zaobíde, a keď mám byť úprimná, tak aj bez správneho strihu sa dá žiť, ale to by ste potom nečítali tento článok, že?

Ak ho čítate, predpokladám, že tušíte, že správny strih je pre vašu postavu dôležitý. A tu je priblíženie, prečo je to tak:

Strihy pre váš typ postavy

1. Aj dokonale štíhla postava si môže nesprávnym strihom uškodiť. Napríklad, ak si žena so súmernou postavu dá na seba nesprávne geometrické tvary.

 

2. Nie je žiadna výhra, ak si žena so štíhlou postavou dá na seba veci, ktoré ju ešte viac zoštíhľujú. Alebo nízka žena si vyberie oblečenie, ktoré ju ešte viac zmenší. Pritom stačí tak málo, aby ste sa cítili v oblečení spokojne a vyzdvihli svoje prednosti - každá žena, s každým typom postavy, ich má.

 

3. Ak chcete na niektorej časti tela opticky kilogramy ubrať (napríklad boky, bruško) a inej (napríklad prsia) pridať, dokáže to práve správny strih. Vďaka nemu viete podporiť harmonický vzhľad i pocit. 

 

4. Keď si urobíte jasno v tom, ktoré strihy oblečenia sedia vášmu typu postavy, jednoduchšie vyberiete v obchodoch, čo vám pristane – a hlavne budete presne vedieť, čo hľadáte, aj čomu sa vyhnúť.

 

5. Keď zapojíte vnímavosť, začnete sa obliekať s citom k sebe i k svojmu telu a osvojíte si zákonitosti o strihoch, ktoré budú fungovať pre váš typ postavy, môžete pokojne meniť konfekčnú veľkosť a stále budete vyzerať dobre. 

 

Téme, aké strihy vám pristanú a zákonitostiam, ktoré budú fungovať pre váš typ postavy , sa budeme venovať na workshope Osobný štýl ženy.

Detailné informácie o workshope NÁJDETE TU.  

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať

5 dôvodov, prečo si urobiť jasno v tom, aké farby vám pristanú

Možno ste prípad pre osobnú stylistku, keď...